Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

        

Als klant bij MijnKarpet.nl profiteert u van vele voordelen

Onderhoud Cunera vloerkleden van sisal

Hieronder vind u in het kort het algemeen onderhoud voor sisal natuurtapijt vloerkleden.
Onderaan de pagina kunt u alle details nog eens uitgebreid nalezen.

 

Regelmatig stofzuigen en regelmatig de luchtvochtigheid op peil brengen (met een plantenverstuiver) garandeert een lange levensduur.  Evt. vlekken zo snel mogelijk behandelen. Eerst droog en daarna met een lauwwarme natte doek deppen. Let op, niet wrijven, maar deppen!! Nabehandelen met een droge doek. 

 

Advies onderhoudsproducten
Cunera heeft alle kwaliteiten uit haar natuurtapijt collectie laten testen bij James: de toonaangevende specialist in onderhoud en reiniging van vloerbedekking. De uitslagen van deze tests resulteren tot het gegarandeerd beste onderhoudsadvies.
Alle James producten voor vlekken en onderhoud zijn verkrijgbaar bij Mijn Karpet.nl. Voor hardnekkige of oude vlekken adviseren we "EnviroDri" poeder.

 

Persoonlijk onderhoudsadvies
Cunera heeft een invulformulier opgesteld voor uw persoonlijke onderhoudsadvies. De adviezen zijn op maat gesneden, zowel als eerste hulp bij verse vlekken als voor vlekken die al langer zitten. Klik hier voor het formulier.

 

 

Cunera natuurtapijt vloerkleden

Uitgebreid onderhoudsadvies sisal natuurtapijt vloerkleden

 

Sisal karpetten vereisen slechts een eenvoudige verzorging. Regelmatig stofzuigen, afgestemd op de gebruiksintensiteit, is de eerste en belangrijkste vereiste. In vertrekken waar een lage relatieve vochtigheidsgraad heerst, verdient het aanbeveling om van tijd tot tijd met een vochtverstuiver het vochtpercentage in de lucht op te voeren tot 60 - 70%. Een hygrometer in de kamer is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Bij een goede luchtvochtigheid verlengt u de levensduur van uw kokos, sisal- en zeegrastapijt. Tapijten in geverfde of gebleekte uitvoering dient u te beschermen tegen langdurig invallend zonlicht.

 

Vlekken direct verwijderen. Verse, nog vochtige vlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Daarom direct met een goed absorberende doek of keukenpapier deppen. Niet wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar groter. Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant geheel of bijna geheel doen verdwijnen. Met een droge doek als nabehandeling het achtergebleven gedeelte opnemen. Is de vlek erg hardnekkig? Voeg dan wat azijn of ammonia toe aan het lauwe water. Herhaal de behandeling indien nodig (nogmaals, niet wrijven) en bespoedig daarna met warme blaaslucht de droging.

 

Ingedroogde en oude vlekken proberen weg te krabben met een lepel of de achterkant van een mes. Werk altijd naar het hart van de vlek. Daarna zuigen of opvegen en de reeds eerder genoemde behandeling toepassen. Niet met water op te lossen vlekken kunt u behandelen met EnviroDri-poeder. Herhaal desnoods deze behandeling. Uw woninginrichter heeft voor u EnviroDri-poeder of kan het voor u bestellen. Sommige vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral als er niet onmiddellijk is (kan worden) behandeld. Zorg er wel voor dat de vlek zich niet kan uitbreiden. Absorberend keukenpapier biedt u daarbij goede hulp.

Kortom: alles wat droog is droog laten, vochtvlekken onmiddellijk deppen en behandelen als eerder omschreven, vetvlekken zijn in vele gevallen te verwijderen met wasbenzine of tri, verkrijgbaar bij de drogist.

 

LET OP: Sisal nooit drijfnat maken, maar met een vochtige doek of borstel behandelen.

 

Wanneer u bovenstaand onderhoud pleegt woont u jaren met plezier op natuur.

 

 

(Bron: Cunera)