Vloerkleden van natuurtapijt zijn weer helemaal terug in het interieur!


De natuurlook sluit perfect aan bij de meer (milieu)bewuste consument en het huidige "less is more" principe. Een vloerkleed van kokos, sisal, zeegras of wol kenmerkt zich als natuurproduct door een hoge kwaliteit die niet met andere materialen is te vergelijken.


Vanaf de zestiger jaren is het gebruik van synthetische vezels sterk toegenomen, waardoor natuurlijke vezels als katoen en jute veel van hun marktaandeel verloren.


Gelukkig is er de laatste tijd een sterk toenemende belangstelling voor gebruik van natuurproducten. Niet in de laatste plaats door een steeds groter besef van de noodzaak tot efficiëntere en duurzame landbouwindustrie, waarbij de economie in arme landen wordt gestimuleerd. Miljoenen mensen kunnen hierdoor een menswaardiger bestaan opbouwen.


Wereldwijd wordt er steeds meer aandacht besteedt aan de herwaardering van natuurlijke materialen. 2009 werd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Natuurlijke Vezels, georganiseerd door de FAO (De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties).

Ook in de interieurbranche en met name in de tapijten en vloerkleden sector wordt steeds vaker gewerkt met natuurlijke materialen. De laatste jaren is de vraag naar karpetten van ambachtelijk geproduceerde natuurlijke vezels flink gestegen. Vooral sisal vloerkleden en kokos karpetten zijn populair.


Puur en eerlijk.
De schitterend warme en oersterke, 100% natuurproducten leveren producten met een prachtige naturel uitstraling voor een relatief lage prijs. Daarnaast zijn natuurvloerkleden warmte-isolerend, geluiddempend, moeilijk ontvlambaar, klimatiserend, antibacterieel en antistatisch.


MijnKarpet wil graag haar bijdrage leveren en biedt een serie hoogwaardige vloerkleden van kokos, zeegras, sisal en wol.

Ontdek onze natuurtapijt vloerkleden.