De Arte Espina Kids Rugs Collection toont een heel gevarieerd assortiment van leuke vloerkleden voor kinderen!

 

Grote en kleine, jongens en meisjes vinden in deze collectie hun favoriete kleuren en motieven!

 

Het Arte Espina design team heeft een uitstekend gevoel voor kinderthema's en heeft deze ook dit jaar weer omgezet in eigentijdse vloerkleden. De designs hebben allemaal een eigen, typisch Arte Espina handschrift: De kleuren zijn steeds perfect op elkaar afgestemd en in de motieven herken je oog voor detail!

 

Bij de aankoop van een kindervloerkleed letten ouders tegenwoordig niet alleen meer op welk vloerkleed het mooiste is, het is ook heel belangrijk dat het tapijt geen schadelijke stoffen bevat.

 

Alle kinderkarpetten uit de Arte Espina collectie zijn gecertificeerd met TÜV/TFI en/of het OEKO-TEX® kwaliteitslabel.


Deze garanderen de afwezigheid van giftige stoffen. De kindervloerkleden voldoen dus aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn daardoor ook zeer geschikt voor kinderen met allergische of astmatische aandoeningen. 

Je koopt dus een kindveilig product als je voor een Arte Espina kindervloerkleed kiest!

 


De mascotte TEXOLOTL van OEKO-TEX® heeft een erg leuke eigen website met alle info over het OEKO-TEX® keurmerk!

 


De vrolijke Arte Espina kindervloerkleden worden onder zeer goede sociale omstandigheden zorgvuldig met de hand gemaakt.


Het op hoge toeren gedraaide, acryl „Espirelle“ is zeer slijtvast en geeft de producten een zachte grip, prachtig van kleur en is speciaal voor Arte Espina ontwikkeld. Door ook gebruik te maken van gesneden contouren ontstaat een bijzondere ruimtelijke werking. Bij sommige modellen wordt dit 3D-effect nog versterkt door gebruik te maken van verschillende effectgarens en individele hoog/laag structuren.

 

De unieke eigenschappen van het Espirelle garen maken het zelfs mogelijk om de meeste vlekken gewoon met water schoon te maken! Daarnaast kan dit vloerkleed ook gewassen worden op 30 graden in een tapijtwasmachine.

 


Arte Espina's kindervloerkleden worden ambachtelijk gemaakt en zijn “handgetuft”. Dit wil zeggen dat gewerkt wordt met een speciaal handtuft pistool met een naald; hiermee wordt het garen naar het tapijt geleid, waarmee heel precies een patroon kan worden “getuft”. Deze methode maakt het mogelijk heel dedetailleerd te werken, anders dan bijvoorbeeld bij machinaal gemaakte vloer- en speelkleden.

 

Het patroon van het vloerkleed wordt eerst op een gronddoek getekend, daarna worden eerst de buitenlijnen van ieder patroon getuft en achteraf het patroon met garen bijgevuld. Getuft wordt met een handtufting pistool via de achterkant, zodat het garen aan de voorzijde tevoorschijn komt.

 

Dan wordt de “backing” (weefsel uit katoen/polyester) met speciale lijm op de achterkant opgebracht en in de buitenlucht gedroogd; achteraf worden de randen gefixeerd. Tenslotte wordt het garen geschoren en (indien gewenst) gesneden om het speelkleed nog een extra driedimensionale "look" te geven. Deze techniek heet "carving". (Alles gaat met de hand, waardoor details en afwerking optimaal zijn.)

 

De "Glowy Yarn" GLOW IN THE DARK kindervloerkleden van Arte Espina zijn heel bijzonder! De vloerkleden hebben diverse mooie en speelse designs. Als het donker wordt stralen enkele motieven van de speelkleden voor een langere periode. Net als alle Arte Espina kindervloerkleden zijn ook de "Glow Yarn" kleden Oeko-Tex gecertificeerd en daarmee veilig voor het gebruik in kinderkamers.

 

Het effect dat de Arte Espina kindertapijten in het donker lichtgeven ontstaat door het fosforescerende garen „Glowy Yarn“. Via een speciaal productieproces worden fosforescerende pigmenten in de vezels gebracht. Zon- of kunstlicht wordt in het garen opgeslagen en in het donker automatisch afgegeven. Dit proces wordt telkens herhaald.

 

Slechts 3 minuten geabsorbeerd zon- of kunstlicht laat het tapijt al 20 minuten oplichten! Een uur zonlicht geeft de mogelijkheid het „Glowy Yarn“ maximaal 3 uur continu te laten schijnen! De helderheid is afhankelijk van de duur van lichtintensiteit. Na verloop van tijd wordt in het donker de lichtintensiteit van het garen minder, voordat het tenslotte verdwijnt.


Ideaal voor kinderen die bang zijn in een donkere kamer, het vloerkleed geeft nog zacht licht en zo kunnen ze rustig inslapen!

 

 

 

 

 
T
EXOLOTL, mascotte van OEKO-TEX® 

 

Wij kunnen alle Arte Espina kindervloerkleden leveren!


Staat uw gewenste Arte Espina kindervloerkleed (nog) niet in onze webwinkel, informeer via ons contactformulier!

 Arte Espina kindervloerkleden - garantie voor gekleurde kwaliteit!