Als klant bij MijnKarpet.nl profiteert u van vele voordelen

Onderhoud en reiniging van vloerkleden

Onderhoud en reiniging van vloerkleden


Karpetten vragen net als andere soorten vloerbedekking om regelmatig onderhoud. Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.
Het is een kwestie van de juiste methode!

 

Is er net een glas rode wijn omgevallen op uw nieuwe vloerkleed? Heeft uw kind geknoeid met chocolade? Heeft het bezoek gemorst met de cappuccino?
Geef vlekken geen kans met onze tips!

 

De gouden regels zijn:
Houd vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht.
stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat je bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts!
Reinigingstips: 
Handmatig reinigen 
Kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kan je zelf makkelijk uitvoeren. Gebruik daarbij bijvoorbeeld James Water. Maak een badstof handdoek vochtig met James Water en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (zet niet teveel kracht). Je kunt alle soorten tapijt, ook hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen. 
Professioneel reinigen 
Bij de ‘grote beurt’ wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren je deze intensieve reiniging over te laten aan de vakman: professionele reinigers gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat. 
Vlekken? Geen paniek! 
Voor alle vlekken geldt: weer er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlak fixeren.
In de vlekkenwijzer kun je de stof opzoeken die de vlek veroorzaakt heeft en welke methode je het best kunt gebruiken om de verse of oude vlek aan te pakken.

www.mijnkarpet.nl De gouden regels:

- Houd vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht.

- Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts!


www.mijnkarpet.nl Reinigingstips: 

Handmatig reinigen 

Kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kunt u zelf gemakkelijk uitvoeren. Gebruik daarbij bijvoorbeeld James Water. Maak een badstof handdoek vochtig met James Water en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (zet niet teveel kracht). U kunt alle soorten tapijt, ook hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen. 

Professioneel reinigen 

Bij de ‘grote beurt’ wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren u deze intensieve reiniging over te laten aan de vakman: professionele reinigers gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat. 

Vlekken? Geen paniek! 

Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlak fixeren.

www.mijnkarpet.nl Onderhoudsproducten en vlekverwijderaars

Mijn Karpet adviseert de producten van James voor het reinigen, onderhouden en verwijderen van allerlei soorten vlekken. James vlekverwijderingsproducten voor tapijt en karpet worden wereldwijd gebruikt. De populaire "vlekkenschijf" is een begrip bij de grote tapijtleveranciers. 

James vlekkenzoekmachine

Via de James vlekken-zoekmachine vindt u
vlekkentips en oplossingen om verse
én hardnekkige vlekken te verwijderen!

 

Onderhoud van natuurtapijt

 

 

Klik hier voor onderhoudstips voor natuurtapijt vloerkleden